Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστό ότι από την σεζόν 2019 – 2020 ιδρύεται η Super League 2 με την συμμετοχή 12 ομάδων.

Πλέον στην αυριανή (24/8) συνεδρίαση της Ομοσπονδίας μένει να ξεκαθαριστεί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Σούπερ Λιγκ και ο τρόπος με τον οποίο θα έρθει εκείνος.
Η ανακοίνωση από την Ε.Ε./ΕΠΟ είναι η εξής:
''Συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.
Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο.:
Στο θέμα έγκρισης των προκηρύξεων των Super League και Football League της αγωνιστικής περιόδου 2018-19:
* Να εγκριθεί η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η δημιουργία της Super League 2 από την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων.
* Να εγκριθεί το συνοπτικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου.
* Να εγκριθεί «κατ’ άρθρο» η προκήρυξη του πρωταθλήματος 2018-19 της Super League, προκειμένου να αρχίσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου.
* Τα λοιπά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη της Football League, καθώς και ζητήματα ανόδου-υποβιβασμού από και προς την Super League 2, την Football League και τη Γ’ Εθνική κατηγορία θα ρυθμιστούν έως την έναρξη των πρωταθλημάτων στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.
Αναφορικά με το αίτημα της Super League για τροποποίηση του άρθρου 29 του Κ.Α.Π. ή την έγκριση παράτασης της προθεσμίας κατάθεσης των τηλεοπτικών συμβολαίων των ΠΑΕ στην Ε.Π.Ο. έως τις 31 Αυγούστου 2018:
* Να συζητηθούν τα αιτήματα της Super League στην Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. προς λήψη οριστικής απόφασης.''

Super League 2ΕΠΟ