Δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Kontra News».

 
Αναφερόμενος στις φονικές πυρκαγιές, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει: «Ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να λέει πως αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την εθνική τραγωδία της 23ης Ιουλίου και ταυτόχρονα να διακηρύσσει πως για όλα φταίνε οι προηγούμενοι. Απογείωσε, με λίγες λέξεις, το δόγμα "για όλα φταίνε οι άλλοι" και απέδειξε έλλειμμα συναίσθησης των ευθυνών του».
 
Υπογραμμίζει δε, ότι η Κυβέρνηση έστησε «στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, μια παράσταση κυνισμού και αναλγησίας που συνιστούσε ύβρι στους νεκρούς και πρόκληση σε ολόκληρη την Κοινωνία».
 
Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, «από την πρώτη στιγμή, έκανε λόγο για παθογένειες του παρελθόντος, ενώ συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να αποδώσει ευθύνες «στους νεκρούς και τις οικογένειές τους».
 
Για την «επιχείρηση προστασίας» του κ. Τσίπρα, ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τονίζει: «Στην αρχή επέμεναν πως αναζητούσαν αλλά δεν έβρισκαν λάθη. Άργησαν να καταλάβουν ότι προκαλούσαν έτσι την κοινωνία. Και όταν το κατάλαβαν είπαν να εκτρέψουν τη συζήτηση στα αυθαίρετα και να πάνε σε παραιτήσεις. Όλα με γνώμονα την επικοινωνία και την προστασία της εικόνας του κ. Τσίπρα. Ματαιοπονούν, όμως. Διότι το μαύρο θέατρο που έστησε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ο κυνισμός και η αναλγησία που εξέπεμψε τη νύχτα εκείνη θα στιγματίζουν την πολιτική του διαδρομή για πάντα. Πολύ περισσότερο όσο συνεχίζει να καμώνεται πως δεν κατάλαβε τι έκανε και να μην ζητά συγνώμη για την επικοινωνιακή εκείνη αθλιότητα».

μακάριος λαζαρίδηςΤσίπρας