Τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, πρότεινε για αντικαταστάτη του Π. Ρήγα στη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο κ. Τσίπρας εξήρε το έργο του απερχόμενου γραμματέα της Κουμουνδούρου.

«Αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο» και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

Τόνισε πως «τώρα στην αυγή της νέας εποχής, πιστεύω ότι το κόμμα μας χρειάζεται μια ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης» και πως τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, «ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

«Γι' αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να προτείνω στην ΚΕ να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα «ον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑπάνος σκουρλέτηςΑλέξης Τσίπρας