Σε φυλάκιση 14 ημερών καταδίκασε Αμερικανός δικαστής τον Τζορτζ Παπαδόπουλος, πρώην συνεργάτη της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, για ψευδή κατάθεση στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για την ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Ο ηλικίας 31 ετών Τζορτζ Παπαδόπουλος παραδέχθηκε την ενοχή του τον Οκτώβριο 2017 για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τον χρόνο και την σημασία των επαφών του με Ρώσους, ανάμεσά τους και ένα καθηγητή που τού είπε ότι οι Ρώσοι έχουν στην διάθεσή τους «βρώμικα στοιχεία» για την υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον. Είπε ότι είναι «πατριώτης Αμερικανός» που έκανε ένα λάθος.

Ο Παπαδόπουλος έφτασε στο δικαστήριο στην Ουάσιγκτον συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σιμόνα Μαντζιάντε στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε δικαστήριο αφότου παραδέχτηκε την ενοχή του για ψευδή κατάθεση στους πράκτορες του FBI τον Οκτώβριο του 2017.

Ήταν ο πρώτος πρώην συνεργάτης του Τραμπ που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το Russiagate. O Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε μήνυμά του στο Twitter πέταξε μπηχτές για το κόστος της έρευνας για τον πρώην σύμβουλό του.

 

παπαδόπουλοςφυλάκιση