Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε σήμερα τις κατηγορίες περί πολιτικών κινήτρων στη λειτουργία της μηχανής αναζήτησης της η Google, τις οποίες εξαπέλυσε εναντίον της ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Όταν οι χρήστες πληκτρολογούν ερωτήσεις στη μπάρα αναζήτησης, ο στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε ότι θα λάβουν τις πιο σχετικές απαντήσεις σε λίγα δευτερόλεπτα», ανέφερε η Google στη σχετική ανακοίνωση της, διευκρινίζοντας ότι «η αναζήτηση δεν χρησιμοποιείται για να θέσει κάποια πολιτική ατζέντα και δεν προκαταλαμβάνουμε τα αποτελέσματά μας υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής ιδεολογίας». Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι κάθε χρόνο βελτιώνονται οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται στη μηχανή αναζήτησης, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα εμφανίζεται «υψηλής ποιότητας περιεχόμενο», το οποίο θα ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών.

Νωρίτερα σήμερα, με κοινοποιήσεις του στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η μηχανή αναζήτησης της Google είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκρύπτει τις «θετικές ειδήσεις» που αφορούν τον ίδιο και την κυβέρνηση του, προβάλλοντας μόνο τις «αρνητικές» και «κακές».

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Google κρύβει τα δημοσιεύματα των «δίκαιων ΜΜΕ», κάτι το οποίο συνειδητοποίησε ενώ έκανε αναζήτηση στο Google και πληκρολόγησε τις λέξεις «Trump News», λαμβάνοντας ακολούθως «μεροληπτικά» αποτελέσματα και κυρίως επικριτικές ειδήσεις για τον ίδιο.

ΗΠΑgoogleΤράμπ